Bancs d'imatges.

Actualment, molta gent cerca i fa servir imatges d'Internet sense saber si aquestes són d'ús públic o restringit (i per tant de pagament). A continuació trobareu un breu recopilatori de llocs d'internet (bancs d'imatges) des dels quals podem obtenir imatges de qualitat de forma gratuïta (normalment és suficient citant l'autoria), i també alguns bancs d'imatges relacionats amb el món de les religions.
  • Bancs d'imatges (amb cercadors):
1- Creative Commons: cercador d'imatges a diversos bancs. Escriviu les paraules clau (etiquetes) de la imatge que necessiteu i feis clic en les diferents opcions de cerca (bancs on cercarà). Podeu utilitzar aquestes imatges sense problema sempre que atribuïu l’autoria.


2- Dreamstime. Compta amb una secció de captures gratuïtes, moltes de les quals posseeixen llicències lliures o sol·liciten atribució. Ofereix a més un cercador amb nombroses opcions avançades, que facilita la tasca considerablement.


 3- Every Stock Photo. Banc d’imatges sota les llicències de Creative Commons i per tant la utilització de cada imatge dependrà de la seva llicència.


4- Flickr. De l'empresa Yahoo, és un dels bancs d'imatges més grans. Té una secció d'imatges lliures de drets.


5- Foter. Permet descarregar les imatges en diferents resolucions de forma gratuïta i sense registre previ. La gran majoria d’aquestes són de Flyckr.


6- Free Images. Es tracta d'una enorme galeria en constant creixement, que ja compta amb més de 350 mil fotografies ordenades per categories. Per descarregar una imatge tant sols has de registrar-te en el lloc. Com ho anuncia el missatge de benvinguda, pots emprar les captures lliurement amb finalitats comercials, recreatius o artístics. En tot cas,  a la informació legal especificada sota cada imatge explica les situacions en les que podem i no podem utilitzar les imatges.


7- Free Digital Photo. És un excel·lent banc d'imatges lliures de drets, en el qual pots trobar tota classe de temàtiques. La major part dels col·laboradors del lloc són dissenyadors, fotògrafs i il·lustradors professionals, per la qual cosa les obres presenten una qualitat notable. A la part dreta superior de les imatges tenim la opció de descarregar-la gratuïtament. Només hem d’acceptar els termes i condicions (llegiu-los) i inserir un codi anti-spam (o captcha).


8- Free Photos Bank. Hi trobaràs nombroses categories d'imatges gratuïtes, llistes per descarregar. Sota cada captura es consignen les dades de l'autor i altres detalls d'interès, com la grandària del marc, la puntuació i les vegades que va ser compartit l'arxiu.


9- Getty Images: servei en castellà que incorpora imatges “Creative” i imatges d’”Editorial”. Cerca per conceptes o etiquetes. En qualsevol cas, per obtenir-les de forma gratuïta (i sense la marca d’aigua), li heu de donar al botó  (</>) que es troba sota la imatge i copiar el codi al vostre HTML. Apareixerà directament amb l’autoria de Getty Images.


10- Morguefile. Banc amb més de 13.000.00 d'imatges d'alta qualitat. Recerca molt senzilla, i a més, permet la descarrega sense necessitat de registre.


11- OpenPhoto. Es presenta com una alternativa a Flickr. També ens permet cercar per categoria i la qualitat de les fotos és bona. Les podem descarregar al nostre dispositiu. Brinda als usuaris l'opció de pujar i compartir tota classe d'imatges, la condició per a la seva utilització és l'atribució dels autors.


12- Stockvault. Banc d’imatges que permet descarregar fotografies i ilustracions de forma senzilla. Incorpora la possibilitat de fer una donació a l’autor per la seva imatge13- Wikipedia Commons. Hi podràs trobar, a part d'un banc d'imatges gratuits, vídeos i àudio per si necessites més recursos per a algun projecte en particular. Fes-li un cop d'ull. Pensa en canviar la llengua si no trobes res en català.

Pots oferir-nos la teva aportació mitjançant un comentari dins aquesta entrada. Seran introduits al llistat! Gràcies per la teva col·laboració!